•• ESF MAGAZINE ••

LIVE: Laatste voorspelling uitslag 55e Eurovisie Songfestival

Posted on: 29 mei 2010

De eerste twee dress rehearsals van de finale zijn geweest. De band voor de tweede dress rehearsal wordt gebruikt bij de jurybeoordeling. In principe ligt het verdict dan al voor 50% vast. Ook wij gaan nu voor het laatst ons oordeel uitspreken, waarop wij middels een puntensysteem de afrekening zullen maken. We houden het kort en bondig. Na zaterdagavond maken wij de afrekening. Na het zien van de beelden denken we dat de volgende landen dit jaar respectievelijk gaan winnen, de Top 10 halen, de Top 15 halen en triest laatste gaan worden:

Dennis van Eersel
De Top 10:
01] AZERBEIDZJAN: Dit land staat al heel de week op nummer één in alle polls en dat is volkomen terecht. De act heeft de klasse van de winnaar uit 2008, het nummer is modern en eigentijds en de zangeres niet heel goed, maar zeker niet slecht. Voor een winnend liedje maakt de startpositie niet uit.
02] BELGIË: “Wat is muziek toch mooi wanneer het tot zijn essentie terug gebracht wordt”. Wijlen Willem van Beusekom zei het na het winnende optreden van de Ieren in 1994 en vanuit de hemel zegt hij het ongetwijfeld ook over het sublieme optreden van Tom Dice, die écht kan winnen!
03] ROEMENIË: Een heerlijke popsong van twee uitmuntende vocalisten met een act waar alles aan klopt. Die derde plaats uit 2005 gaat Roemenië óf evenaren, óf zelfs verbeteren.
04] ISRAËL: Er zaten wat valse noten in bij Harel Ska’at, die wat kinderachtig werden uitgemeten in de Nederlandse media. Maar als je het gevoel kan over brengen dat hoort bij ‘Milim‘ zorg je tóch voor kippenvel bij veel mensen. Een outsider voor de overwinning door een fantastische loting.
05] ARMENIË: Ook ‘Apricot Stone’ heeft geweldig geloot, na de melo-dramatische Russische bijdrage. Daarnaast is de act leuk en vernieuwend, kan Eva Rivas goed zingen, is ze een mooie verschijning en heeft Armenië de diaspora voor een dikke top-10 notering.
06] SERVIË: In 1983 wist Joegoslavië met het opzwepende ‘Dzuli‘ Europa te vertederen. Milan Stankovic doet dat dit jaar met ‘Ovo Je Balkan’, waarvan alleen de titel al veel Balkan-stemmen op zal leveren.
07] OEKRAÏNE: Echte wereldsterren beheersen de gave om een enorm podium toch heel klein te laten lijken met hun innemende persoonlijkheid. Zangeres Alyosha doet dat dit jaar en wat is het jammer dat haar nummer iets te ontoegankelijk is om een echte kanshebber voor de winst te zijn.
08] GRIEKENLAND: Vorig jaar werd Griekenland met een standaard-nummer zevende. Dit jaar is het nummer minder goed dan de laatste jaren en de zanger minder knap. Toch weten de Grieken wel hoe je een top-10 moet behalen. Weer feest in Athene dit jaar.
09] TURKIJE: Het enige echte rocknummer dat in 2010 mee doet komt uit Turkije. Daardoor valt het op, maar het heeft ook een gelikte act, een aanstekelijk nummer en een wat matige zanger. Televoters gaan Turkije weer aan een top-10 plek helpen.
10] ALBANIË: Juliana Pasha leverde afgelopen dinsdag een topprestatie en het zal mij niets verbazen als zij in de buurt is gekomen van de winst in die halve finale. Nu ook de sterkere uptempo-nummers uit de tweede halve finale erbij komen, vrees ik dat Albanië wat weg zal zakken.

Wint de Beyoncé uit Baku vanaf startplek 1?

De landen die nét de Top 10 missen:

11] GEORGIË: De beste zangeres van dit jaar heeft de pech dat ze is opgezadeld met een erg zwak nummer. Er is heel veel show en ballet om dat op te vangen en dat is met ‘Shine’ aardig gelukt. Randje top-10 in de finale is mijn prognose.
12] DENEMARKEN: West-Europa is als een blok gevallen voor ‘In A Moment Like This’ en eigenlijk wist ik al dat het door was, toen ik Zweden onderuit hoorde gaan in de halve finale. De laatste startplek is een zege voor dit nummer, maar een kanshebber voor de overwinning gaat mij wat te ver.
13] CYPRUS: De laatste jaren merk je het ook in de hitlijsten en bij andere wedstrijden. Échte muzikanten worden weer gewaardeerd en Jon Lilygreen IS een échte muzikant. Dit lied gaat richting een top-10 notering.
14] SPANJE: Uitstekende performer met een magere compositie. Het zal vooral jury-leden op twee gedachten doen hinken. Maar iemand met de stem en uitstraling van Daniël Diges gaat echt wel hoge ogen gooien en het beste resultaat voor Spanje sinds de tiende plek in 2004 binnenslepen.
15] RUSLAND: Oost-Europa gaat smullen van deze wodka-ballad, die in West-Europa niet begrepen gaat worden. Toch hoop ik dat Rusland niet té hoog gaat eindigen, want de media in landen als Nederland gaan cultuurverschillen weer vertalen als vriendjespolitiek.
De rode lantaarn is voor:
25] FRANKRIJK:Als je zeker wilt weten dat je iets kiest dat moet verliezen, dan is er maar één methode die is gebleken te werken: De ‘Pierre Kartner-methode’. Kop of munt tussen Verenigd Koninkrijk en Frankrijk! Ehhh nou, Frankrijk dan! “Mooie woorden” voor een totaal ongeschikt nummer voor het songfestival van Jessy Matador…

 

Gert Waterink
De Top 10:  
01] ROEMENIË: Bij nader inzien heeft dit nummer toch alle ingrediënten om in aanmerking te komen voor de zegepalm. Fantastisch duo waarbij de chemie tussen de twee performers van het scherm afspat. Paula haalt me toch uit met haar stem. En de piano is een niet te vergeten gimmick. ‘Rock Bottom’ 2.0 (ESF 1977, 2e plaats UK). 
02] BELGIË: Ik heb het al gezegd toen de VRT met dit liedje op de proppen kwam: Een potentiële winnaar. Het liedje is zo puur, herkenbaar maar tegelijkertijd erg eigentijds (James Blunt, need I say more?). Dit zal ook vanaf startpositie 7 een Olsen Brothers-effect teweeg brengen. België krijgt 12 punten uit Nederland. 
03] AZERBEIDZJAN: Men vindt de act van zangeres Safura over the top, maar ik vind het perfect passen bij deze moderne en vol passie uitgevoerde R&B ballad. Beyoncé wil het vast wel coveren. Zelfs vanaf startpositie 1 en nummer dat gaat scoren bij zowel televoters als juryleden. Maar daardoor is de kans op winst ook kleiner. 
04] SPANJE: Daniel Diges brengt ons mee naar Cirque du Soleil in deze ode aan het circus. Katja Ebstein deed dat al eens met ‘Theater’ (ESF 1980, 2e plaats Duitsland) en ik zie niet in waarom Spanje niet de Top 5 zou kunnen halen. Eerlijk is eerlijk, Spanje heeft de beste inzending sinds 1995 te pakken.
05] GEORGIË: Erg fijne, mooi geschreven ballade en op het podium wordt het heel artistiek gebracht. Sofia is wellicht de beste zangeres van dit festival en heeft een uitstraling die je meevoert in het lied. Vooraf vond men de act irritant, maar toch werkt het. Dit nummer maakt de kansen voor Ierland en ook Israël voor Top 10 kleiner.    
06] OEKRAÏNE: Wellicht de meest artistieke bijdrage van dit festival, net zoals Frankrijk vorig jaar een erg artistiek chanson naar Moskou stuurde. Zangeres Alyosha heeft perfect geloot tussen twee up-tempo nummers. En ik denk dat dankzij jury’s én diaspora Oekraïne hoger gaat komen dan menigeen denkt.  
07] GRIEKENLAND: Ik heb er helemaal niks mee en dat zal de reden zijn dat ik straks dit land verkeerd ga voorspellen. Bij televoters zal het een goede score halen, maar ik vind het géén sterk nummer en de zanger mist uitstraling. Vier jaar terug zou dit kunnen winnen, maar het festival anno 2010 is echt veranderd.  
08] ARMENIË: De act is leuk met die sterk uitvergrote abrikozenpit waaruit een boom groeit. Maar, het zal niet bijdragen aan het eventuele succes van dit leuke vrolijke liedje. Mijns inziens geen winnaar, maar het gaat flink geholpen worden door de diaspora uit televotende landen. Van Nederland krijgt het 6, 7 of 8 punten.  
09] ISRAËL: Cornald Maas refereerde afgelopen donderdag al terecht aan componist John Ewbank. Dit is een nummer waarmee ook Nederland uitstekend mee uit de voeten zou kunnen. Veel sympathiestemmen uit Nederland, maar wellicht iets teveel dramatiek voor televoters. Hopelijk haalt zanger Harel de hoge noten.  
10] CYPRUS: Ik vind het verschrikkelijk als voorspellen dankzij de kwaliteit van de liedjes lastiger wordt. Ik heb Cyprus op deze 10e plaats staan, omdat tussen de eerste acht optredens fantastisch spul zit. Toch denk ik dat Cyprus net wat te lastig heeft geloot tussen Azerbeidzjan, Spanje en vooral België. Kan hoger komen!

....of gaat het Boekarest 2011 worden?

De landen die nét de Top 10 missen:
11] TURKIJE: Gaat goed scoren bij televoters, maar ik denk ook dat televoters dit jaar iets nauwkeuriger de liedjes gaan beoordelen. Het zou ook een 7e of 8e plaats kunnen behalen. Van Nederland krijgt het wel 8 punten.  
12] SERVIË: Krijgt ongetwijfeld ladingen punten uit de Balkan en zanger Milan barst van de uitstraling. Maar ik denk toch dat Roemenië een up-tempo nummer heeft dat bij een groter publiek stemmen kan binnenhalen.  
13] DENEMARKEN: Het festival wordt afgesloten met een heerlijke degelijke Scandinavische low-tempo schlager. Perfect uitgevoerd dankzij een leuke act met lopende band. Maar kan niet Top 10 halen.  
14] NOORWEGEN: Noorwegen heeft de pech dat het tussen zoveel goede nummers zit in de eerste helft van de finale. Wellicht net wat te klassiek, maar onderschat Didrik’s stem en uitstraling niet.  
15] PORTUGAL: Erg veel cute-factor bij zangeres Filipa en ook een goede startvolgorde. Wellicht vindt men dit wat te ouderwets, maar dit gaat never nooit niet in de Bottom 10 eindigen van dit festival.   
De rode lantaarn is voor:
25] VERENIGD KONINKRIJK: Dit nummer is wel leuk en retro. En zanger Josh is ook wel cute en kan wel goed zingen enzo. Maar op alle vlakken, alle details, is het net niet en dat is dodelijk voor een goede score. BBC? Jullie deden het zo goed vorig jaar. Vergeet 2010 en ga in 2011 alsjebliefttt toch weer op zoek naar een opvolger van Imaani (ESF 1998) of Jade (ESF 2009)

    

Uitleg puntensysteem
Op basis van de halve finales krijgen Dennis van Eersel en Gert Waterink 20 punten per juist voorspelde finalist, 20 punten per juist voorspelde finalist, 10 punten voor iedere juist voorspelde positie van de nummers 1 tot en met 10 en 5 punten per juist voorspelde positie van de nummers 11 tot en met 17.

In de finale zijn er 50 punten te verkrijgen voor het juist voorspellen van de winnaar, 20 punten voor ieder juist voorspelde land in de top-10 em 10 punten voor iedere juist voorspelde posititie van de nummers 1 tot en met 15. Ten slotte zijn er 10 bonuspunten voor het juist voorspellen van de hekkensluiter. Momenteel heeft Gert Waterink reeds 340 punten behaald met het voorspellen van 17 finalisten. Dennis van Eersel volgt op 300 punten na het voorspellen van 15 finalisten.

Maar laten we eerst maar eens erg zinderende en wellicht spannende finale bekijken. Vanavond, Nederland 1 en Nederland 1 HD, vanaf 21:00 uur met commentaar van Cornald Maas en Daniël Dekker, de finale van het 55e Eurovisie Songfestival in Oslo! Vergeet de hapjes en drankjes niet.

Advertenties

14 Reacties to "LIVE: Laatste voorspelling uitslag 55e Eurovisie Songfestival"

Mijn kanshebbers en outsider op een rijtje!

De kanshebbers:

België: Tom Dice zet een prachtig stille ballad neer die zowel door televoters als vakjury zal worden gewaardeerd. Hij heeft ook een beetje die niet precies te omschrijven ESC-factor..

Azerbaijan: Drip Drop heeft precies het timbre dat een groot publiek aanspreekt. Het nummer klinkt eigentijds en Safura weet de camera goed te bespelen!

Duitsland: Kreeg tijdens de twee semifinales opvallend veel applaus uit de zaal in Oslo. Lena is ook favoriet bij vele ex-winnaars waaronder Alexander Rybak.

IJsland: Het enige echte Britpop Dance nummer komt dit jaar uit IJsland. Het nummer staat als een huis. IJsland heeft wel de pech dat ze na Albanië zitten. Ook al zo’n opzwepend nummer!

Armenië: Beste act van de semifinales. Een nummer dat zowel jong als oud aan kan spreken. Eva Rivas brengt Apricot Stone als een winnende song. Ik krijg een beetje het Amina-gevoel (Frankrijk 1991).

Noorwegen: De Noren zijn overtuigd van de kwaliteiten van Didrik. Het is echter wel de vraag of My Heart Is Yours voldoende opvalt tussen alle andere ballads. Noorwegen heeft ook de scandinavische en baltische staten mee die nu allen verplicht thuis zitten.

De outsiders:

Ierland: Niamh Kavanagh mag je nooit onderschatten. Dat is wat ik geleerd hebt van 1993. Ik verwacht vanavond vuurwerk van Niamh, of zou ze net als donderdag moeite hebben met de laatste noten?

Cyprus: Zo’n heerlijk Sky Radio nummer zal ontzettend veel mensen aanspreken. Het klinkt hitgevoelig, al zegt dat weer niets over de uiteindelijke klassering. Natuurlijk wel 12 punten van de UK voor deze Britse zanger Jon Lilygreen.

Albanië: Was afgelopen zaterdag enorm populair in de zaal en liet een geweldige impressie achter. Juliana heeft ook precies de goede looks om dit nummer tot grote hoogte te doen laten stijgen.

Griekenland: Je doet het gewoon vanzelf mee: Hoppa! Hey! Werkt zeer aanstekelijk en je waant je midden in de Griekse zon. George Alkaeos & Friends weten perfect hoe je Griekse muziek dat eigenlijk niks voorstelt toch als favoriet kunt maken.

Israël: Harel Skaat heeft natuurlijk absoluut de looks mee. Dan zijn de eerste punten alvast binnen. Als de zanger deze keer de goede tonen wel weet te raken, komt Jeruzalem voor 2011 wellicht toch weer een beetje in zicht.

Roemenië: Playing with fire speelt zeker niet me vuur. Verzekerd van een hoge notering zonder twijfel. Roemenië lijkt me sowieso zeker van de top 10 als het niet meer is. De act is goed en de Noren brengen dit nummer ook geweldig goed in beeld!

Het “gevecht” om de laatste plaats zal dit jaar gaan tussen UK, Frankrijk en Wit-Rusland.

En dan nog even dit: Mijn grote vriend Peter uit Rusland heeft mijn absolute sympathie sinds de semifinale van dinsdag. Het lied is enig in zijn soort en Peter wil absoluut niet de potentie wekken dat het meer is dan het is. En juist dát maakt zijn optreden zo sterk. Hoewel Rusland geen kanshebber is, hoort het wél bij mijn favorieten.

ALLEMAAL HEEL VEEL PLEZIER VANAVOND! XXX

1 22. Duitsland: Lena Meyer-Landrut – Satellite

Gehyped tot en met, perfecte loting, goed nummer, uniek.

2 19. Roemenië: Paula Seling & Ovi – Playing with Fire

toegankelijk nummer, goede loting, diaspora-vote, alles mee op Ovi na dan die mist de looks.

3 01. Azerbeidzjan: Safura – Drip Drop

meest modern, wat nou over de top? gewoon steengoed.

4 21. Armenie: Eva Rivas – Apricot Stone

diaspora, loting beetje lastig zo na de break en voor Duitsland maar ziet en klinkt heel goed

5 08. Servië: Milan Stankovic – Ovo je Balkan

niet omdat het goed is, maar omdat op bosnie na alle andere Joegos weggevallen zijn dus 12 punten uit bijna alle landen uit de regio en veel diaspora punten uit Nederland, Belgie en Zweden.

6 11. Griekenland: George Alkaeos & Friends – Opa

walgelijk nummer, wel aanstekelijk, veel diasporasteun, goede loting na slome nummers.

7 14. Turkije: MaNga – We Could Be The Same

diasora gaat dienst uitmaken dit jaar omdat veel nummers goed zijn, zullen de nummers met bredere minderhedensteun net een treedje hoger komen dan ze geeindigd zouden zijn als er wel een paar duidelijke favorieten waren.

8 25. Denemarken:  Chanée & N’Evergreen – In A Moment Like This

instant appeal, te makkelijk in het gehoor, loting

9 24. Israël: Harel Ska’at – Milim

prachtig, juryvote, loting (mag van mij winnen)

10 20. Rusland: Peter Nalitch – Lost and forgotten

veel buren/diaspora, loting is goed, nummer heeft iets

11 13. Georgië: Sofia Nizharadze – Shine

allerbeste performance, maar na de commercials geloot helaas, anders top 5, mag van mij top 3.

12 17. Oekraïne: Alyosha – Sweet people

sterk nummer, uniek, goede loting na uptempo nummers

13 07. België: Tom Dice – Me and My Guitar

ondanks dat wij allemaal het hem / Belgie gunnen denk ik dat het een lastige loting heeft getroffen en daardoor in plaats van 12/10’s veel 5 en 4 zal scoren en dan win je niet.

14 03. Noorwegen: Didrik Solli-Tangen – My heart is yours

tegenvaller van 2010 (is zijn zang), loting niet goed.

15 04. Moldavië: SunStroke Project & Olia Tira – Run Away

opvallend, niet mijn ding maar televote kandidaat

16 15. Albanië: Juliana Pasha – It’s All About You

valt iets weg in uptempo geweld op rij.

17 06. Bosnië & Herzegovina: Vukašin Brajić – Lightning and Thunder

Omdat er maar 2 Joegoslavische nummers zijn in buurlanden telkens achter Servie in de top televote (en jury) dus veel 10’s dus wellicht veel hoger misschien zelfs top 10.

18 23. Portugal: Filipa Azevedo – Há Dias Assim

loting, kwaliteit goede zang, sterke tv-presentatie, jammer dat net voor israel zit.

19 10. Ierland: Niamh Kavanagh – It’s For You

tegenvallende stem, moeilijke loting

20 05. Cyprus: Jon Lilygreen & The Islanders – Life looks better in Spring

heeft loting tegen, vlak voor Belgie ook niet gunstig.

21 16. Ijsland: Hera Björk – Je ne sais quoi

fan favourite, valt niet op in uptempo reeks.

22 02. Spanje: Daniel Diges – Algo pequeñito

vergeetwaardig, hopeloze loting, dit soort folklore nummers stuikelden nagenoeg allemaal in de semi’s. daar helpt geen goed optreden meer tegen.

23 09. Wit-Rusland: 3+2 – Butterflies

na de reclame en matige loting. cliche en niet zuiver

24 12. Verenigd Koninkrijk: Josh – That Sounds Good To Me

wie zal hier op stemmen? mogelijke 0 punter, vanwege slechte loting en oppervlakkig nummer en onervaren zanger.

25 18. Frankrijk: Jessy Matador – Allez, Ola, Ole

wederom 3 van de big 4 onderin. Frankrijk spreekt denk ik niemand aan. Gevecht om laatste plaats zal gaan tussen UK & F

Met alleeee respect lieve lieve Erik, maar deze voorspelling kan écht niet hoor :P. Was jij het niet die overtuigd was van winkansen voor Zweden? Ik heb me zelfs laten verleiden door jou wat betreft Zweden, anders had ik 10 qualifiers goed :P.

Duitsland wint never nooit niet en Cyprus en Belgie heb je echt véél te laag.

Of is bovenstaande lijst jouw lijstje van favorieten? Dan heb ik het fout en mag je bovenstaande comments van mij vergeten :).

Wellicht heb je gelijk, Gert.. Toch kreeg het Duitse nummer tot twee keer toe een ovationeel applaus in de Telenor Arena toen de filmpjes werden vertoond. Dat kon ik van de andere grote drie niet zeggen… 😉

Mijn persoonlijke favorieten (voor wie het interesseert) zijn dit jaar België, Armenië, Griekenland, Ierland, IJsland, Albanië, Azerbaijan, Rusland, Cyprus en yup yup yup: Ook Duitsland!

Er zijn maar twee songs waar ik absoluut een grondige hekel aan heb, maar waarvan ik vrees dat ze het beiden toch heel goed gaan doen, namelijk Servië en Turkije… :S

1: BELGIUM
– Het valt op door een pure eenvoud, die versterkt wordt door het optreden op ’t aparte podium en rechtstreeks contact met de aanwezige toeschouwers. Daarnaast kan verenigd België wel weer een opsteker gebruiken, en zou ’t leuk zijn als er weer eens een Westeuropees land wint.
2: ISRAEL
– Mijns inziens de grote tegenstander van Tom Dice, al kan het zijn dat deze, door valse noten, de donkere aard van het nummer en/of het ontoegankelijke van de taal van het lied, veel lager gaat eindigen dan voorspeld
3: AZERBAIJAN
– Teveel Beyoncé-wannabe voor mijn smaak, maar Béyoncé doet ’t nou eenmaal goed in deze tijd, dus ’t zal wel scoren
4: GERMANY
– Hopelijk is ze goed bij stem anders wordt ’t een big nò nò.
5: GEORGIA
– Schoonvoorbeeld van stemvastigheid ondanks dat de zangeres alle kanten van het podium wordt opgegooid. Daar moet je bewondering voor hebben.
6: ALBANIA
– Wat mij betreft het meest aanstekelijke dansnummer van alle inzendingen. Haar accent maakt ’t alleen maar leuker wat mij betreft.
7: ROMANIA
– Zwak begin, aanstekelijk refrein en een overgang naar opera die nergens op slaat. Dan vond ik de overgang van rock naar folk in de Sloveense inzending tien keer meer geslaagd (daar kon ik nog mee lachen).
8: ICELAND
– Weer zo’n nietszeggend Eurotrash-nummer, dat vooral zal opvallen door de deinende tent die zich op het podium voortschrijft en een jurk moet voorstellen.
9: ARMENIA
– Misschien moet Nederland volgend jaar maar een liedje insturen over een wortel. Het abrikozenlied kan me niet bekoren en zal volgens mij vooral scoren door de diaspora *zucht*
10: IRELAND
– Dit lied zal vooral scoren onder de trouwe Eurovisiekijker die terug verlangt naar de goeie ouwe tijd, toen de suikerzoete liedjes van Johny Logan garant stonden voor een overwinning.

Persoonlijk hoop ik op monsterscores voor Spanje, Oekraïne en België

Het is toch Duitsland geworden! 😀 Ik heb erg moeten lachen met Lena.. Sie sind allen verrückt! Hahahaha…

Duitsland gefeliciteerd! We gaan ons richten op Berlijn…

oei oei heren duitsland over het hoofd gezien

En dat terwijl ik Lena zo leuk vind ! Alleen vond ik dat pas na 4 keer luisteren… Europa vindt het al na één keer ! 😀 Het was het enige land waarvan ik niet wist wat ik ermee aan moest, zoals ik schreef bij de laatste repetities

Jammer heh Gert? Duitsland heeft toch gewonnen.

Maar de echte kenners voorzagen dat al meteen.

Jah best jammer ;-(. Ik dacht ook echt dat Duitsland wel eens onderuit kon gaan. Echt een nummer dat perfect geproduceerd is, kwalitatief erg hoogstaand is, maar dat het ‘live’ niet kan redden.

Niet dus…….wat een meid met uitstraling zeg.

Ik had trouwens wel Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Roemenië, Armenië, België en Griekenland in m’n Top 10. En ik had Portugal, Noorwegen en Servië buiten de Top 10 gezet :P.

Grootste missers van mij waren een Top 5 plaats van Spanje, de 11e plaats die ik had voor Turkije en m’n complete misser bij de winst van Duitsland.

Geeft maar weer eens aan hoe bizar dit jaar was……Ooowh, ik had de laatste plaats voor de UK wel goed :P.

Kijk, Cassandra is de eerste kandidaat om volgend jaar mee te voorspellen in onze competitie, leuk !

Hmm, toch geinig om te zien hoe zeker en fanatiek sommigen zijn wat betreft het voorspellen van het eindresultaat en dat het in werkelijkheid dan toch totaal anders is 🙂 Gefeliciteerd Duitsland!

Ehm Gert met jullie punten telling had ik toch 170 punten gehaald en dan heb ik de winst van Duitsland slechts als 50 rekenend waar het volgens mij ook nog 10 extra zou moeten krijgen voor de juiste positie 😛

De nummers 1,16-18 had ik exact goed voospeld 🙂 en zat ik er met Roemenie, Rusland, Cyprus (JAWEL) Wit Rusland en UK maar 1 plaatsje naast. Met Azerbeidzjan, Griekenland, Georgie, Oekraine en IJsland maar 2 🙂 Maar grootste missers waren Frankrijk (12e inplaats van laatste) en Belgie (13e) en Servie (5e)die had ik beter om kunnen draaien.

Van de semi kwalificaties nadat ik de live-optredens had gezien vanuit de zaal had ik er in beide semi’s 2 verkeerd dus totaal 16 goed. Zweden en Kroatie (ipv Denemarken & Cyprus) en Portugal + Finland (ipv Bosnie & Witrusland). Turkije & Griekenland als eerste en Letland & Slowakije als laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

•• ESF MAGAZINE ••

Jóúw dagelijkse online songfestival-magazine, met daarin:
  • Algemeen songfestivalnieuws
  • Opinieartikelen
  • Live blogs
  • Columns
  • Interviews
  • En....jóúw bijdrage in de rubriek EUROPINION!
Kritisch, ongebonden en positief!

• COLUMN •

• De val van Dana • ___________________________________

• Door: Dennis van Eersel • Yaron was niet zo gelukkig. Wat was namelijk het geval? Yaron was geboren met een piemeltje, maar was veel liever een meisje geweest. Het is niet dat hij geen gelukkige kindertijd had. De Israelische familie was welliswaar arm, dat klopt. Maar de mama van Yaron ging gewoon extra werken om de muzikale ambities van kleine Yaron te kunnen ondersteunen. De geweldige Ofra Haza opvolgen, daar waren immers nog heel wat muzieklessen voor nodig..........LEES HIER VERDER

___________________________________

• EUROPINION! •

• Blue naar het songfestival: wiens beslissing • ___________________________________

• Door: Alex Wright (Brits) • Ach, Wee, Neen, Oei.... Het zijn slechts een paar uitroepen van de gemideelde Brit die de morele kracht heeft gevonden om een gehele avond Eurovisie Songfestival in de afgelopen dertien jaar uit te zitten. Op twee à drie nummers na, waren we werkelijk dramatisch. 'My Lovely Horse' had een betere kans gehad dan Scooch of Daz Sampson en dat wisten we vooraf al. We wisten het, alleen maakte het ons helemaal..........LEES HIER VERDER

___________________________________

Artikelen met meeste reacties

• Eurovisie Songfestival op Twitter •

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Archief

• Blog Stats •

  • 36,312 hits
Advertenties
%d bloggers liken dit: