•• ESF MAGAZINE ••

LIVE: Dag 8, Noorwegen, VK, Frankrijk en Duitsland

Posted on: 23 mei 2010

De reguliere repetities zitten er echt bijna op. In dit artikel vindt u onze visie, compleet met foto’s en video’s, op de tweede doorlopen van Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Gisteren repeteerden zij allen ook al, dus veel wijzigingen vallen niet te verwachten. Alle vier treden zij automatisch aan in de finale op zaterdagavond.

NOORWEGENDSC00209 by AKOE.   
Dennis van Eersel:
De repetitie van vandaag laat de Noren zien in hun gala-kleding, zoals dat ook de finale van zaterdagavond gedragen zal worden. Het past totaal bij de musical-achtige bijdrage ‘My Heart Is Yours’, dat vocaal goed vertolkt wordt. Het vuurwerk op het einde maakte het helemaal af en zorgt voor een kippenvel moment. Ik denk dat het gastland eindelijk weer eens in de top-10 zou kunnen eindigen.

Gert Waterink: Ik had Noorwegen vooraf in de Glazen Bol aangeduid als winnaar. Dat zie ik nu lastiger worden, maar mag ik zeggen dat dit van de ‘ballads’ van dit jaar één van de mooist uitgevoerde is? Ik denk zelfs dat als Wit-Rusland de opwachting gaat maken in de finale, dat land het zal verliezen van Noorwegen. De staging voor Noorwegen is dit jaar perfect: Intiem, klassiek en mooie bruintinten met op het einde een lichtknal. Didrik is geen perfecte zanger, maar z’n engeltjesstem zorgt wel voor wat kippenvel. In principe krijg ik weer hetzelfde hartverwarmende gevoel als in de nationale finale. Top 10-kandidaat……en Spanje is dat ook al.

PICT0039 by AKOE.

VERENIGD KONINKRIJK
Dennis van Eersel:
Josh Dubovie weet toch nog een mooie show te maken van ‘That Sounds Good To Me’, een popliedje dat niet meer helemaal van deze tijd is. Als één van de weinige landen dit jaar neemt het Verenigd Koninkrijk veel decorstukken mee het podium op, in de vorm van een stapel grote lichtgevende dozen. De act is goed, de zang is voldoende, maar niet altijd even zuiver. Toch is het moeilijk voor te stellen dat dit nummer anno 2010 nog goed zal scoren. Want om mijn stokpaardje weer eens te gebruiken: het begint altijd met een goed liedje.

Gert Waterink: Kijk, er is veel te doen over het nummer. Ik persoonlijk hou er wel van. Het lied grijpt een beetje terug naar nummers van Jason Donovan. Erg eighties dus. Of dat nu nog gaat werken is zeer de vraag. Wél vind ik de staging perfect. Er staat veel op het podium, maar nooit wordt het te druk. De BBC doet er hier ter plekke dus alles aan om wederom een 5e plaats te halen. Maar toch betwijfel ik of dat gaat gebeuren. Hopelijk houdt commentator Graham Norton zich een beetje in, zodat een eventuele slechte klassering straks vooral gezocht kan worden in het liedje

PICT0007 by AKOE.

FRANKRIJK
Dennis van Eersel:
In de zaal komt de Franse inzending ‘Allez Ola Olé‘ nog wel swingend over, maar via de televisie blijkt het weer eens verdraaid lastig te zijn om een dansbaar en opzwepend nummer als dit over te brengen. Jessy Matador en zijn dansers doen er in ieder geval wel alles aan, met een ingewikkelde choreografie. Zoals te verwachten gaat dat wel vaak ten koste van de zangkwaliteit. Dit kan de verrassing van het jaar worden, vooral omdat menigeen het ook na de tweede repetitie nog op de laatste plaats zal voorspellen. Ik verwacht niet dat dit veel punten gaat ontvangen.

Gert Waterink: Superleuk om met kids in de auto op weg naar Frankrijk te luisteren. Maar op tv ziet het er niet bijster interessant uit. Choreografie is goed op elkaar afgestemd, maar het nummer heeft weinig opzienbarends in huis tijdens de act. Ik denk het zowel bij juries als televoters forgettable zal zijn. Frankrijk weet ons elk jaar te verrassen, maar misschien had de omroep beter op dezelfde voet als vorig jaar verder kunnen gaan. Want momenteel is dit rijp voor de Bottom 10.

PICT0014 by AKOE.

DUITSLAND
Dennis van Eersel:
De Duitse delegatie is niet bijster sportief dit jaar. Lena en Stefan Raab hebben op de persconferentie meermaals hard uitgehaald naar Sieneke, wat niet bepaald chic te noemen is. Over de bijdrage ‘Satellite’ vallen ook genoeg grappen te maken, vooral door het wat vreemde accent dat zangeres Lena erbij gebruikt. Zelf heeft ze er schijt aan, bleek op de persconferentie, want ‘zo heeft ze het op school geleerd’. Het zou Duitsland punten kunnen kosten, maar dat hoeft niet want het blijft een aanstekelijk lied dat niet uit je kop gaat. En het wordt gebracht door een charismatische zangeres die volledig zichzelf is. Het kan beide kanten op met Duitsland dit jaar, ik brand me er niet aan.

Gert Waterink: Na Roemenië en Servië heeft Duitsland echt het beste up-tempo liedje van dit jaar. Jong, fris, modern, vernieuwend met wat Lily Allen-accenten. Zangeres Lena is ook best wel een eigenwijze hork, maar dat mag ik wel. De Duitse delegatie o.l.v. Stefan Raab zegt het niet openlijk, maar ik denk dat ze de liedjeswedstrijd serieuzer nemen dan ze toegeven. Dan de repetitie. Ik, ben bij Duitsland nog niet zeker dat ze voor het eerst sinds 2004 de Top 10 gaan halen. Ik vind namelijk Roemenië en Servië kansrijker, ook omdat bij hun het camerawerk strakker is. Even afwachten.

PICT0026 by AKOE.

Dennis van Eersel: Tot zover het volgen van de dagelijkse repetities. Vanaf morgen beginnen de generale repetities en zullen wij waar mogelijk updates geven. Later vanavond zal ik, net als collega Gert Waterink, nog mijn voorspelling geven aangaande de tien qualifiers uit de tweede halve finale. Veel plezier met de shows deze week!

Volg de repetities elke dag LIVE hier op ••ESF Magazine••. Dennis van Eersel en Gert Waterink doen elke dag verslag van de verschillende landen en geven een kritisch oordeel over onder andere zang, het lied, de visuals, choreografie en nog andere elementen die de kansrijkheid van het totaalplaatje kunnen vergroten. Elke repetitiedag wordt afgesloten met een ‘run through’ van de landen en hun kwalificatiekansen. Verder geven Erik Bolks, Robbin Willemsen en Hans Leenders ter plekke een sfeerverslag van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Disclaimer: Foto’s en video’s eigendom van AKOE Livejournal en ESCDaily

4 Reacties to "LIVE: Dag 8, Noorwegen, VK, Frankrijk en Duitsland"

‘De Duitse delegatie is niet bijster sportief dit jaar. Lena en Stefan Raab hebben op de persconferentie meermaals hard uitgehaald naar Sieneke, wat niet bepaald chic te noemen is.’

Volgens de Telegraaf dus niet:

‘Het hoofd van de Duitse delegatie noemde Nederland op zijn eigen persconferentie de favoriet voor de eindzege op het Eurovisie Songfestival. Hij zette het nummer persoonlijk in en direct klapten alle aanwezige journalisten mee met het Nederlandse lied. Aan meedeinen was niet te ontkomen.

“Het heeft niet voor niets nummer 1 in hun eigen land gestaan”, riep hij. ‘

Op andere blogs en sites heb ik ook niets gelezen over uithalen naar Sieneke.

Zie een bericht van eurosong. Zij waren de persconferentie aanwezig. Het was namelijk cynisch bedoeld van Stefan Raab:

http://eurosong.be/nieuws.php?id=16734

Of vind jij het een compliment dat hij zegt dat Sieneke 83 jaar is, en daarom meer een partij is voor een oudere journalist dan Lena?

In De Telegraaf staan wel vaker dingen die niet waar zijn of waarbij ze wel een klok hebben gehoord, maar de klepel niet hebben kunnen vinden. Kan ze niet geheel kwalijk nemen in dezen, had de TROS maar voldoende pers-accreditaties moeten uitdelen (al pakt het nu goed voor ze uit)

Ik kan het trouwens wel waarderen van die Duitsers, het is niet heel sportief om zo over je concurrenten te spreken. Maar kom op, je zit in een wedstrijd, dus dan moet een dolletje kunnen

Noorwegen valt me tegen, waarom nu opeens in het zwart en bruine achtergrond? Zang is ook niet zo sterk als ik gehoopt had. Wit-rusland heeft zelfde soort kleding bij d e mannen en ook al een goud,geel,bruin decor. Willen de Noren niet tweemaal achtereen winnen?

Duitsland valt me nog meer tegen, ze zingt verveeld, alsof ze het nummer al te vaak heeft gezongen. Qua staging geberut er nauwelijks iets.

Ook bij Spanje is de fun er uit. Van de sparkles van de nationale voorronde versie merk ik niets meer.

Frankrijk, als verwacht weinig indrukwekkend.

Verenigd Koninkrijk is de enige die in positieve zin opvalt, maar komt dan ook van ver.

Plaats een reactie

•• ESF MAGAZINE ••

Jóúw dagelijkse online songfestival-magazine, met daarin:
  • Algemeen songfestivalnieuws
  • Opinieartikelen
  • Live blogs
  • Columns
  • Interviews
  • En....jóúw bijdrage in de rubriek EUROPINION!
Kritisch, ongebonden en positief!

• COLUMN •

• De val van Dana • ___________________________________

• Door: Dennis van Eersel • Yaron was niet zo gelukkig. Wat was namelijk het geval? Yaron was geboren met een piemeltje, maar was veel liever een meisje geweest. Het is niet dat hij geen gelukkige kindertijd had. De Israelische familie was welliswaar arm, dat klopt. Maar de mama van Yaron ging gewoon extra werken om de muzikale ambities van kleine Yaron te kunnen ondersteunen. De geweldige Ofra Haza opvolgen, daar waren immers nog heel wat muzieklessen voor nodig..........LEES HIER VERDER

___________________________________

• EUROPINION! •

• Blue naar het songfestival: wiens beslissing • ___________________________________

• Door: Alex Wright (Brits) • Ach, Wee, Neen, Oei.... Het zijn slechts een paar uitroepen van de gemideelde Brit die de morele kracht heeft gevonden om een gehele avond Eurovisie Songfestival in de afgelopen dertien jaar uit te zitten. Op twee à drie nummers na, waren we werkelijk dramatisch. 'My Lovely Horse' had een betere kans gehad dan Scooch of Daz Sampson en dat wisten we vooraf al. We wisten het, alleen maakte het ons helemaal..........LEES HIER VERDER

___________________________________

Archief

• Blog Stats •

  • 38.112 hits